Висновок щодо заявки України на членство в ЄС буде підготовлено протягом кількох місяців

Читать на русском
Володимир Зеленський поговорив із президентом Єврокомісії. Стало відомо, що висновок щодо заявки України на членство в ЄС буде підготовлено протягом кількох місяців.

Висновок Європейської комісії щодо заявки України на членство в ЄС буде підготовлено протягом кількох місяців.

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський після телефонної розмови із головою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн.

Кулеба заявив про 100% впевненість, що Україна стане членом ЄСКулеба визнав, що підсумки саміту є до певної міри неоднозначними. Проте він наразі впевнений в успіху процесу вступу до ЄС.

«Мав предметну розмову з президентом ЄК Урсулою фон дер Ляєн. Висновок ЄК щодо заявки України на членство в ЄС буде підготовлено протягом кількох місяців. Уряду та ЄК дано доручення. Спільно рухаємось до нашої стратегічної мети», – написав Зеленський у Твіттері.

Нагадаємо, 28 лютого Володимир Зеленський підписав заявку України на членство у Євросоюзі. Наступного дня Європейський парламент рекомендував надати Україні статусу кандидата на вступ до ЄС.

Проте, не всі країни-члени ЄС готові зробити це вже зараз.

11 березня Євросоюз провів спеціальний саміт, за підсумками якого ухвалив заяву щодо російської агресії та членства України в ЄС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: