Зеленський нагородив ще 138 українських військових

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський відзначив державними нагородами 138 українських військовослужбовців.
Володимир Зеленськийскріншот з відео

Президент Володимир Зеленський відзначив державними нагородами 138 українських військовослужбовців.

Про це повідомляється в указі глави держави, опублікованому на його сайті.

Закликав «зруйнувати Стіну» та більше допомагати: Зеленський виступив перед БундестагомВолодимир Зеленський закликав Німеччину більше допомагати Україні та зруйнувати нову стіну, яка з'явилася у центрі Європи – між свободою та неволею.

Так, військових нагородили орденом Богдана Хмельницького ІІ та ІІІ ступеня, орденом За мужність ІІІ ступеня, орденом Данила Галицького, медаллю За військову службу України, медаллю За бездоганну службу ІІІ ступеня, медаллю Захиснику Вітчизни та медаллю За врятоване життя.

«За особисту мужність та самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі», - йдеться в указі.

Так, серед нагороджених:

  • командувач Сухопутних військ Олександр Сирський Станіславович. Він керує обороною Києва від початку російського вторгнення.

  • командир танкового батальйону майор Тарас Мазурок, який завдав відчутних втрат ворогові і суттєво зупинив його просування.

  • старший бойовий медик, сержант Руслана Нуца, яка евакуювала поранених із Водяного, Широкиного, Маріуполя. Завдяки її діям вдалося врятувати 31 українського військового.

Нагадаємо, кількома днями раніше Зеленський присвоїв восьми військовим звання Героя України. Шість із них посмертно.

Зеленський також розповів, яку ціну заплатить РФ за напад на Україну.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: