Зведення Генерального штабу ЗСУ за 17 березня: головне

Читать на русском
Російсько-фашистські війська упорядковують свої пошарпані збройні підрозділи та намагаються навербувати найманців на Близькому Сході
Ілюстративне фотоЦензор.НЕТ

Генеральний штаб України опублікував зведення бойових дій за 17 Березня, 22-й день війни України проти російсько-фашистських загарбників. Основне - російсько-фашистські війська не можуть досягти жодної своєї стратегічної мети, тому намагаються набрати найманців.

Про це повідомляється на сторінці Генштабу в Facebook.

Основне зі зведення Генштабу:

  • Російсько-фашистське командування намагається поповнити свої пошарпані воїнства за рахунок найманців. Вже завербовано близько тисячі бойовиків з Сирії й т. зв. Хезболли. Вимога - досвід міських боїв. При цьому моральний дух найманців вкрай низький, багато хто розглядає це вербування, як можливість втекти в Європу з Сирії.
  • На Волинському напрямку зберігається висока ймовірність проведення провокацій з метою втягнути у війну Білорусь.
  • На Поліському напрямку - активних наступальних дій немає і не передбачається через низький моральний дух і величезні втрати російсько-фашистських військ.
  • На Сіверському напрямку - часткове блокування міста Чернігова, фашисти здійснюють артилерійські обстріли міста.
  • У напрямку Броварів - періодичні артилерійські обстріли позицій Збройних Сил України.
  • На Слобожанському напрямку - окупанти намагаються готувати новий наступ на Харків, Суми та Ізюм.
  • На Луганському та Донецькому напрямках основні зусилля противник зосередив на підготовці до наступу на Сєвєродонецьк та оточенні Маріуполя.
  • На Південнобузькому напрямку активних дій немає.
  • Чорноморське узбережжя та акваторія - окупанти намагаються виявити та знищити прибережну систему ППО, кораблі російсько-фашистського флоту проводять демонстраційні дії.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський випустив нове звернення до українського народу за 17 березня. У ньому він нагадав, що закінчився 22-й день війни. Президент пообіцяв, що всі тимчасово окуповані російсько-фашистськими військами території будуть скоро звільнені, а держава буде гарантувати українцям 100% вкладів у банках.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: