Держава гарантуватиме українцям 100 відсотків банківських депозитів – Зеленський

Читать на русском
Відомо, що доручення про стовідсоткове гарантування вкладів, дане президентом, поширюється на гарантії вкладів в національних українських банках
Ілюстративне фотоdepositphotos.com

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що доручив Національному банку, Кабінету міністрів і депутатам знайти законну можливість, щоб ввести 100% гарантування вкладів українців в національних банках.

Про це він сказав у своєму відеозверненні за 17 березня.

«Новина, яка стосується мільйонів українців. Це особливе завдання для Національного банку України, для народних депутатів і наших чиновників. Я доручив знайти таку законодавчу можливість, щоб держава гарантувала 100% вкладів в українських банках. 100%. Не частина, як зараз, як завжди, а повністю. Весь депозит. У будь-якому банку нашої держави, щоб люди не втратили гроші та не боялися цього ні за яких обставин. Тому чекаю конкретики. Проєкт рішення. І сподіваюся, що Верховна Рада не забариться з підтримкою. Тому що це потрібно українцям. Це потрібно Україні» - сказав він.

Зараз Фонд гарантування вкладів в Україні гарантує суму у 200 тисяч гривень. Тобто депозити більше цієї суми гарантуються лише в її межах. На початку 2022 року Рада розглядала законопроєкт про збільшення суми гарантій вкладів до 400 тисяч гривень.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський випустив нове звернення до українського народу за 17 березня. У ньому він нагадав, що закінчився 22-й день війни. Президент пообіцяв, що всі тимчасово окуповані російсько-фашистськими військами території будуть скоро звільнені, а держава гарантуватиме українцям 100% вкладів у банках.

Нагадаємо, поки Путіна «вшановують» у світі кривавим диктатором і головорізом, група європейських політиків і громадських діячів висунула президента України Володимира Зеленського номінантом на Нобелівську премію миру.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: