Путін заявив, що у нього «немає мети окупувати Україну»

Читать на русском
Путін заявив, що окупувати Україну не має наміру. Але йому нібито не залишили вибору і він був змушений розпочати війну.

Президент Володимир Путін стверджує, що поява російських військ під Києвом та іншими містами «пов'язана не з наміром окупувати Україну, Росія не має такої мети».

Путін заявив про це сьогодні на нараді, передають російські ЗМІ.

Путін розпочав репресії проти служби ФСБ, яка забезпечувала його даними щодо політичної ситуації в Україні – ЗМІЗа два тижні після вторгнення Путін розпочав репресії проти керівництва відділу ФСБ, який доповідав йому про політичну ситуацію в Україні.

«Усі дипломатичні можливості повністю вичерпані. Нам просто не залишили жодних варіантів мирним шляхом вирішити проблеми, що виникають не з нашої вини. І у зв'язку з цим ми просто змушені були розпочати спеціальну військову операцію», – так російський президент виправдовує своє вторгнення в Україну.

За його словами, Росія готова на переговорах обговорювати принципові питання – нейтральний статус України, «демілітаризацію та денацифікацію».

Путін також відверто збрехав, говорячи, що російські військові роблять все, щоб «уникнути втрат серед мирного населення».

Він заявив, що «операція розвивається успішно, у суворій відповідності до заздалегідь затверджених планів».

Незважаючи на сьогоднішню заяву Путіна, буквально днями його прессекретар Дмитро Пєсков сказав, що міністерство оборони «не виключає можливості постановки під повний контроль великих населених пунктів України».

Нагадаємо, раніше Сергій Лавров взагалі заявив, що Росія не нападала на Україну.

Тим часом, Сенат США визнав Путіна воєнним злочинцем.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: