«Путін бреше на весь світ, що тут немає солдатів-строковиків»: про що розповіли полонені військові РФ в Україні

Читать на русском
Відбувся брифінг полонених російських військових. Усі вони – солдати строкової служби ЗС РФ, які серед інших напали на Україну за наказом президента Росії Володимира Путіна.
скріншот з відео

У понеділок, 14 березня, у Києві відбувся брифінг полонених російських військових. Усі вони – солдати термінової служби ЗС РФ, які серед інших напали на Україну за указом президента Росії Володимира Путіна.

У брифінгу взяли участь п'ять російських військовослужбовців-строковиків.

Полонені окупанти працюватимуть на відновлення економіки України – ЄнінЗ російськими полоненими в Україні поводитимуться відповідно до норм міжнародного гуманітарного права, а згодом вони будуть працювати на відновлення української економіки.

На самому початку один із них заявив, що «Путін бреше на весь світ, що тут немає солдатів-строковиків. Ось ми – п'ять чоловік, усі строковики».

«Перебуваючи тут, я не побачив тут ні фашистів, ні бандерівців. Незважаючи на те, що тут у багатьох діти ховаються у підвалах, до мене ставилися добре», - заявив військовий ЗС РФ.

Він додав, що «на превеликий подив, у СІЗО міста Суми до нас ставилися дуже добре, незважаючи на те, що ми агресори. Нас нагодували, одягли та дали, де поспати».

За словами російського солдата, він заздрить тим, хто зміг відкупитися від служби, «бо тут відбуваються страшні речі». За словами полоненого, військовий квиток у Росії можна було купити за 80 тисяч рублів.

Один із солдатів звернувся до своєї матері.

«Якщо тобі кажуть, що все гаразд – не вір. Росія вчинила злочин. Я вже зробив це. Перед тим, як поїхати, я дзвонив і казав, що не знаю, що буде далі. Мене могли вбити, але я тут живий. Єдине, від чого я можу загинути, це від ударів своїх літаків. Намагайтеся, щоб це все закінчилося, і наші хлопці повернуться додому», - заявив терміновик.

Також військові розповідали, що армія РФ зазнає потужних втрат.

«З 62 танків приїхало до табору лише 16. Я зрозумів, що війна справді йде. Ми серйозно програємо...я бачив трупи...Мені 20 років, і я бачив трупи, це жахливо», - сказав солдат ЗС РФ.

За словами військових, вони бояться, що їх можуть убити «свої ж», але вони розуміють, що треба говорити правду для припинення війни.

«Командири казали між собою, що в Україні знаходяться бази НАТО. поїхало ... У нас швидко закінчилася їжа, яка і так була прострочена Я можу померти тільки від ударів російської авіації», - розповідали полонені солдати.

«Не надсилайте своїх синів сюди. Тут відбуваються страшні речі, про які не говорять... я не бачу тут сенсу війни. Тут ЗСУ намагаються захистити свою країну! Мені дуже соромно за нас, за ЗС РФ і за вас, товаришу президент (Путін, – ред.)», – заявили полонені.

Брифінг полонених російських солдат-строковцівМВС УКРАЇНИ

Нагадаємо, у Генштабі розповіли про втрати російської армії з початку війни.

Військовополонені росіяни також давали пресконференцію у Києві 5 березня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: