У ЦРУ вважають, що Путін не має чіткої кінцевої мети у війні з Україною

Читать на русском
Володимир Путін не має кінцевої мети свого вторгнення в Україну, вважає директор ЦРУ. Він також заявив, що слід серйозно поставитися до можливого застосування хімічної зброї Росією.
Washington Examiner/Bloomberg

Президент Росії Володимир Путін погоджується на переговори з Україною з «тактичних причин», бо він не має «чіткої кінцевої мети» свого вторгнення.

Таку думку висловив директор ЦРУ Вільям Бернс, виступаючи у комітеті Сенату США.

«З огляду на послужний список Путіна, враховуючи той факт, що він ненавидить діяти, як він вважає, з позиції слабкості, що він повинен визнавати чи сприймати помилки, це ймовірно авантюра для нього (продовжувати війну в Україні – ред.)», – вважає Бернс.

Росія спробує заморозити війну в Україні за тиждень – BellingcatЖурналіст-розслідувач Bellingcat вважає, що за 7-10 днів Росія спробує заморозити війну в Україні, щоб не визнавати поразки.

Він також заявив, що Путін перетворює Росію на «пропагандистську бульбашку», посилюючи вплив державних ЗМІ та придушуючи незалежні. «Я не вірю, що він може нескінченно відгороджувати росіян від правди, тим більше що реалії почали «протикати» цю бульбашку. Реалії з убитими та пораненими, що повертаються додому у дедалі більшій кількості. Я не думаю, що він може приховувати правду безкінечно», – сказав директор ЦРУ.

Крім того, Бернс заявив, що США мають серйозно замислитися над можливим застосуванням Росією хімічної зброї в рамках операції «під чужим прапором».

«Це дуже важлива частина стратегії Росії. Вони використали цю зброю проти своїх громадян. Принаймні вони заохочували її використання у Сирії та інших місцях. Тому ми ставимося до цього дуже серйозно», – додав він.

Нагадаємо, раніше директор ЦРУ сказав, що Володимир Путін, швидше за все, «злий та розчарований» ходом війни з Україною.

Свою думку щодо цього висловив ексрозвідник російського КДБ Юрій Швець.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: