У Кремлі допустили «взяття під контроль» деяких великих міст в Україні

Читать на русском
У Кремлі заявили, що припускають можливість взяти під повний контроль великі населені пункти, які й так перебувають в оточенні.

У Росії вже прямо допустили можливість окупувати великі населені пункти в Україні.

Так, прессекретар президент Дмитро Пєсков на брифінгу заявив, що «міністерство оборони при забезпеченні максимальної безпеки мирного населення не відкидає можливості постановки під повний контроль великих населених пунктів, які сьогодні і так практично знаходяться в оточенні, за винятком зон, які використовуються для гуманітарної евакуації».

Крім того, Пєсков заявив, що терміни тривалості російського вторгнення в Україну «не озвучувалися».

Україна з розумінням прийме капітуляцію Кремля – РезніковУряд України рекомендує військовим РФ здаватися в полон ЗСУ. Влада прийме капітуляцію Росії.

«На початку операції президент Росії дійсно дав вказівку міністерству оборони утриматися від негайного штурму великих населених пунктів, включаючи Київ», - розповів Пєсков, якого цитують російські ЗМІ.

Таке рішення, за його словами, було ухвалено «у зв'язку з тим, що озброєні націоналістичні формування обладнують вогневі точки, розміщують важку військову техніку у житлових кварталах».

Зазначимо, що першого дня війни проти України Володимир Путін заявив, що «окупація українських територій не входить до планів».

Нагадаємо, у Росії збираються залучити добровольців із країн Близького Сходу до війни проти України.

Раніше Олексій Арестович заявив, що найближчим часом безпосередньої воєнної загрози Києву не очікується – всі сили російських окупантів, які були під містом, розбиті.

Військовий експерт Олег Жданов вважає, що єдине, що сьогодні загрожує Києву, – це проникнення диверсійно-розвідувальних груп. Говорити про штурм столиці України взагалі не доводиться.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: