США назвали наступні можливі санкції проти РФ: ембарго на торгівлю та закриття водних шляхів

Читать на русском
США вводять санкції, які завдають максимальних ударів по Росії, і водночас мінімізують втрати для країн-союзниць
Ілюстративне фотоAssociated Press

Наступними санкціями США проти Росії може стати повне і всеосяжне торговельне ембарго на будь-яку російську продукцію, а також закриття міжнародних торгових водних шляхів для російських торгових суден.

Про це розповів заступник міністра фінансів США Валлі Адьемо в інтерв'ю телеканалу CNBC.

«Ми продовжимо чинити тиск на російську економіку, щоб вона втратила здатність до силового впливу. Ми будемо далі переслідувати російські еліти, щоб позбавити ресурсів президента Путіна. Ми будемо використовувати експортний контроль, щоб погіршити їх здатність впливати на майбутнє, що узгоджується з тим, чого просив президент Зеленський» - сказав він.

Економіст пояснив, чому РФ більше ніколи не побачить своїх золотовалютних резервівОбмеження, озвучені російським Центробанком, для тамтешніх валютних вкладників – остаточні. Росіяни можуть попрощатися із золотовалютними резервами в тому обсязі, в якому їх заморозили.

Адьемо також додав, що США вводять санкції, які завдають максимальних ударів по Росії, і водночас мінімізують втрати для країн-союзниць.

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський раніше звертався до США з проханням заборонити російським суднам прохід морськими міжнародними торговельними шляхами, а також ввести ембарго на російські товари.

11 березня президент США Джо Байден оголосив про чергові санкції проти Росії за напад на Україну. Зокрема, Росія буде позбавлена торгових преференцій, що дозволить встановити мита на деякі товари. За кілька днів до цього США заборонили імпорт російської нафти та газу.

Аналітики JPMorgan Chase вже попередили, що санкції, введені проти Росії, значно збільшили ймовірність дефолту країни щодо доларових та інших державних боргових зобов'язань на міжнародному ринку.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: