З 2014 року проти Росії запровадили 6366 санкцій – Кулеба

Читать на русском
За вісім років проти РФ міжнародне співтовариство запровадило 6366 санкцій, половину з них – від початку нападу Росії на Україну 24 лютого.
фото МЗС України

За вісім років проти РФ міжнародне співтовариство запровадило 6366 санкцій, половину з них – від початку нападу Росії на Україну 24 лютого.

Про це у понеділок, 14 березня, повідомив голова МЗС Дмитро Кулеба у ході телемарафону.

США вводять чергові санкції проти Росії: імпорт та експорт яких товарів буде забороненоСША забороняють експорт предметів розкоші до Росії, а також заборонили імпорт російських морепродуктів, алкоголю, алмазів.

«Росія випередила Іран та Північну Корею і перетворилася на підсанкційного лідера. Росія стала світовим вигнанцем, токсичною країною, від якої відвертається світ», – заявив міністр.

Він зазначив, що загалом із 2014 року проти Росії ввели 6366 санкцій. З початку війни проти України – ще 3612 обмежувальних заходів.

Кулеба також заявив, що українські дипломати продовжують працювати над тим, щоби проти РФ продовжували впроваджувати нові санкції. Зокрема, ведеться робота із закриття ринку криптовалют для РФ, а Німеччину переконують відмовитися від енергопостачання з РФ.

За його словами, є перелік санкцій, які готуються до введення. Так, у четвертому раунді санкцій ЄС передбачені обмеження проти фіз- та юросіб, а також великих компаній з акцентом на військово-промисловий комплекс РФ.

В Україні також розраховують, що незабаром у світі буде запроваджено заборону для суден із РФ відвідувати порти, а також усі банки країни агресора будуть відключені від системи SWIFT.

Крім того, Кулеба закликав бойкотувати компанії, які не припиняють своєї діяльності в РФ.

«Це торговельні мережі Leroy Merlin, Metro, Auchan, Spar, автотовари Pirelli та Bridgestone Tyre, готелі Accor та Intercontinental Hotel, у сфері машинобудування це Otis Worldwide, Honeywell, Mohawk Industries, Arconic, косметика та супутні товари - Oriflame, Kimber Koti Retail, Ecco, Salvatore Ferragamo, Philip Morris, у харчовій промисловості – це ресторани PapaJohn's та Kellogg's, медицина – Beyer, банки – Raiffeisen, OTP Bank, Citigroup, Societe Generale, UniCredit, Intesa Sanpaolo. Я ще раз закликаю їх залишити російський ринок якнайшвидше, а решта урядів і споживачів - бойкотувати ці компанії, поки вони не припинять роботу в Росії», - сказав Кулеба.

«Станом на ранок 209 компаній повністю вийшли з ринку РФ і припинили взаємодію з російськими партнерами. 378 – обмежили роботу частково», – додав він.

Нагадаємо, за підрахунками експертів, РФ втратила вже 30 млрд. доларів ВВП за час війни проти України.

США впровадили санкції проти кількох десятків олігархів та чиновників із Росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: