США вводять чергові санкції проти Росії: імпорт та експорт яких товарів буде заборонено

Читать на русском
США забороняють експорт предметів розкоші до Росії, а також заборонили імпорт російських морепродуктів, алкоголю, алмазів.

Президент США Джо Байден оголосив про чергові санкції проти Росії за напад на Україну. Зокрема, Росію буде позбавлено торгових преференцій, що дозволить встановити мита на деякі товари.

Про це йдеться у заяві Білого дому.

Штати вводять повні блокуючі санкції щодо керівників російських банків, які перебувають під санкціями, та членів Держдуми. Усі їхні активи будуть заморожені, поїздки до США заборонені.

Економіст пояснив, чому РФ більше ніколи не побачить своїх золотовалютних резервівОбмеження, озвучені російським Центробанком, для тамтешніх валютних вкладників – остаточні. Росіяни можуть попрощатися із золотовалютними резервами в тому обсязі, в якому їх заморозили.

Крім того, США забороняють експорт предметів розкоші до Росії: дорогих годинників, автомобілів, елітного одягу та алкоголю, ювелірних виробів та інших товарів.

Запроваджується й заборона імпорту до США товарів із кількох основних секторів економіки Росії. Ідеться про ввезення в країну морепродуктів, алкоголю (горілки), непромислових алмазів. Це позбавить Росію більш ніж мільярд доларів експортних доходів. Штати зберігають за собою право вводити додаткові заборони на імпорт у разі потреби.

У заяві також йдеться, що США та країни «Великої сімки» добиватимуться того, щоб Росія не змогла отримувати фінансування від Міжнародного валютного банку, Світового банку та інших фінансових інституцій.

Нагадаємо, кілька днів тому США заборонили імпорт російської нафти та газу.

Аналітики JPMorgan Chase вже попередили, що санкції, введені проти Росії, значно збільшили ймовірність дефолту країни щодо доларових та інших державних боргових зобов'язань на міжнародному ринку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: