«Нехай війна їх нагодує»: Зеленський закликав світ бойкотувати імпорт у Росію

Читать на русском
Володимир Зеленський закликав світ бойкотувати імпорт товарів до Росії та відмовитися від російської нафти.
president.gov.ua

Проти Росії слід запровадити нові жорсткі санкції. Зокрема, відмовитися від нафти та нафтопродуктів, а також бойкотувати імпорт товарів до Росії.

Про це у новому зверненні заявив президент Володимир Зеленський.

«Якщо вторгнення продовжується, і Росія не відмовилася від своїх планів проти України, отже, потрібен новий санкційний пакет. Нові санкційні кроки проти війни та заради миру. Бойкот російського експорту. Зокрема, відмова від нафти та нафтопродуктів із Росії. Це можна називати ембарго. А можна просто мораллю. Коли відмовляєшся давати гроші терористу. Бойкот імпорту до Росії. Якщо не хочуть дотримуватись цивілізованих правил, то не повинні отримувати і товарів та послуг від цивілізації. Нехай війна їх нагодує», – заявив Зеленський.

Нове звернення Зеленського: «Ми вже вибороли наше майбутнє. Але ще боремось за наше сьогодні»Зеленський заявив, що українці вибороли своє майбутнє у війні з Росією. Однак народ України продовжує боротися за своє сьогодні.

Зеленський також закликав надати Україні бойові літаки та засоби протиповітряної оборони: «Це допомога, яку світ має надати не просто Україні. А собі. Щоб довести – людяність переможе».

За словами президента, український уряд уже працює над тим, як відновити країну після перемоги. Так, створено спеціальний пакет допомоги для бізнесу та працівників: ФОП першої та другої групи повністю звільняються від ЄСВ; ФОП третьої групи звільняються від сплати ЄСВ за найманих працівників, призваних до лав ЗСУ.

«Звільнення від сплати податку на землю та орендна плата за землю державної та комунальної власності на всіх територіях, де ведуться бойові дії. Все це – на час воєнного стану та ще мінімум на рік після його завершення. Відстрочується сплата податків всім підприємств, які може їх заплатити. І це лише перша частина великого пакету допомоги», – розповів Зеленський.

«Ми захищаємо наш прапор, бо це наш світогляд. Ми та терор – це різні всесвіти. Тому на нашому прапорі немає крові. Немає і ніколи не буде чорних плям. Немає і ніколи не буде жодних свастик. Український прапор – це земля. Мирна, родюча, золота та без танків. Це небо – мирне, чисте, блакитне та без ракет», – сказав президент.

Нагадаємо, раніше Володимир Зеленський заявив, що Росія веде себе зухвало, оскільки застосованих проти неї санкцій недостатньо і немає бачення рішучості миру зупинити війну.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: