ЄС може запровадити нові санкції проти трьох російських нафтових компаній – Reuters

Читать на русском
Євросоюз може ввести нові санкції проти Роснафти, Транснефти та Газпромнефти. Але країни зможуть продовжувати робити закупівлі у цих компаній.

Країни Європейського Союзу мають намір запровадити нові санкції проти трьох найбільших російських нафтових компаній – «Роснефти», «Транснефти» та «Газпромнефти». Але при цьому продовжать робити у них закупівлі.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на джерело в Євросоюзі.

Росія обігнала Іран та Північну Корею за кількістю накладених на неї санкцій – BloombergРосія стала лідером у світі за кількість накладених на неї санкцій, обігнавши Іран, КНДР та Сирію.

На ці компанії вже поширюються обмеження ЄС на кредити та боргове фінансування. Новий пакет обмежень, як очікується, заблокує інвестиції у проєкти видобутку та розвідки палива.

При цьому в Євросоюзі наполягають, що нові заходи не завадять державам та компаніям ЄС купувати нафту цих трьох російських компаній.

Раніше, 8 березня, Джо Байден оголосив, що США заборонили імпорт російської нафти та газу.

Нагадаємо, за даними видання Bloomberg, Росію через два тижні після вторгнення в Україну почала накривати наймасштабніша криза з початку 90-х років. ВВП країни вже скоротився на 30 мільярдів доларів.

Російський економіст вважає цілком реальним, що повернення РФ до рівня виробництва та споживання 2021 року за найкращих сценарій займе десятиліття.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: