Економіст пояснив, чому РФ більше ніколи не побачить своїх золотовалютних резервів

Читать на русском
Обмеження, озвучені російським Центробанком, для тамтешніх валютних вкладників – остаточні. Росіяни можуть попрощатися із золотовалютними резервами в тому обсязі, в якому їх заморозили.
Рублі в кровіСлово і діло

Імовірно, золотовалютні резерви Росії в повному обсязі ніколи не будуть розморожені, оскільки з них виплачуватимуть гроші на відновлення України.

Про це заявив російський економіст, професор університету Чикаго, а також професор і науковий керівник Факультету економічних наук Вищої школи економіки Росії Костянтин Сонін в ефірі youtube-каналу Популярна політика.

На його думку, російські гроші підуть на відновлення України навіть у тому випадку, якщо РФ здобуде будь-яку військову перемогу в Україні.

«Я думаю, що суди віддадуть значну частину цих грошей в управління українському уряду… Так чи інакше, я думаю, ці гроші в повному обсязі вже ніколи не повернуться», – зазначив Сонін.

Як змінювалися обсяги золотовалютних резервів України упродовж останніх 11 роківЗолотовалютні резерви України в лютому 2021 року склали 28,54 млрд доларів. На один відсоток менше, ніж роком раніше.

За словами професора, ті виплати, які російський Центробанк пообіцяв валютним вкладникам у РФ – вже максимальні, і з рештою грошей росіянам слід попрощатися.

Нагадаємо, Костянтин Сонін вважає, що навіть за найкращих сценаріїв повернення росіян до рівня споживання 2021 року займе десятиліття.

За даними Bloomberg, Росія вже випередила Іран та Північну Корею за кількістю покладених на неї санкцій. Як повідомляють ЗМІ, щонайменше чверть російських топ-чиновників уже хочуть звільнитися, оскільки не були готові до такого розвитку подій.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: