Арестович припускає, що Росія може зосередитись на «ракетній» війні

Читать на русском
Ворожі війська РФ вичерпали майже весь наземний потенціал. Проте в окупантів ще зберігся великий запас крилатих ракет.
фото з відкритих джерел

Ворожі війська РФ вичерпали майже весь наземний потенціал. Загалом залишилося близько 10 батальйонно-тактичних груп. Проте в окупантів ще зберігся великий запас крилатих ракет.

Про це заявив радник голови ОПУ Олексій Арестович у ефірі національного телемарафону у вівторок, 15 березня.

Арестович розповів про вольовий конфлікт під час війни та про те, як пережити психологічну втомуТретя фаза психологічної втоми від війни почнеться після 21-го дня і буде проявлятися у зневірі в перемогу та виборі катастрофічних сценаріїв – розповів один зі спікерів Офісу президента.

Арестович поінформував, що третина військ, введених росією на територію України, вже знешкоджена – знищена чи небоєздатна. Інші військові формування, за його словами, розтягнуті з боїв. Радник керівника ВП наголосив, що у ворога залишилися певні резерви – до десяти батальйонно-тактичних груп. При цьому він підкреслив, що з огляду на розмах бойових дій можна не турбуватися з цього приводу.

«Нових узяти ніде. Вони можуть наскрести десь десять тисяч, але якщо вони зазнають втрат кількох сотень убитих на добу, то що ці десять тисяч? На десять днів їх вистачить і все», – сказав Арестович.

Водночас, він констатував, що у російських військ залишається потужний запас крилатих ракет.

«Вони будуть бити до кінця конфлікту і це може збільшуватися. До цього треба бути готовим. По містах будуть бити і по Києву, швидше за все. У міру того, як не вдається на суші та в повітрі, намагатимуться ракетну війну нам влаштовувати, я думаю», – сказав радник голови ОПУ.

Нагадаємо, раніше Арестович прокоментував влучення снаряда у київський будинок на Оболоні.

За даними Генштабу, втрати армії РФ за час війни в Україні - понад 13,5 тисячі вбитих.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: