РФ втратила вже 30 млрд доларів ВВП за час війни проти України

Читать на русском

Через два тижні після вторгнення Росію почала накривати наймасштабніша криза. ВВП уже скоротився на 30 млрд доларів, або 9 відсотків.
Фото Слово і діло

Через два тижні після вторгнення Росії в Україну Кремль почав накривати наймасштабнішу кризу з початку 90-х. ВВП Росії вже скоротилося на 30 млрд доларів, або 9% у 2022 році.

Про це повідомляє Bloomberg.

Росії не буде. Колонка Леоніда ШвецяТе, що відбувається зараз з Росією, є злочином у багатьох відносинах, і один з важливих наслідків – втрата будь-яких перспектив молоддю, крім найсумніших, а то й трагічних.

Після міжнародних санкцій економіка за лічені дні відкотилася.

«За однією з перших оцінок вже завданих збитків, поточні прогнози Bloomberg Economics припускають, що виробництво впало приблизно на 2% – це падіння, яке конкурує з річним скороченням під час пандемії у 2020 році. Зниження означає, що понад 30 мільярдів доларів було вилучено з річного валового внутрішнього продукту Росії, виходячи з торік цін», - сказано в повідомленні.

Попередній прогноз Bloomberg Economics передбачає падіння ВВП Росії за весь рік приблизно на 9% у 2022 році.

У той же час прогнози економістів на наступний рік для РФ сильно відрізняються, починаючи від оцінки Інституту міжнародних фінансів про «дуже глибоку рецесію» в 15% до скорочення на 7%, що оцінюється в JPMorgan Chase & Co. та Goldman Sachs Group. Inc.

Базовий прогноз Bank of America Corp. полягає в тому, що в поточному році ВВП впаде приблизно на 13%, при цьому можливе глибше падіння, якщо закупівлю енергоносіїв із Росії буде припинено.

Наразі прогноз уже вказує на великий економічний спад, хоча базується на невеликому обсязі доступної інформації.

При цьому прогнози можуть бути заниженими, адже базуються зокрема на вартості акцій, а тривале закриття ринку не дозволяє дати належну оцінку одній із чотирьох складових. Також враховується курс рубля по відношенню до долара, прибутковість євробондів та ціни на нафту.

Нагадаємо, в ОПУ підрахували, що збитки від вторгнення Росії в Україну вже перевищили 100 млрд доларів.

Минулого тижня Україна отримала екстрену допомогу МВФ, ще очікується від Світового банку та ЄБРР.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: