Арестович розповів про вольовий конфлікт під час війни та про те, як пережити психологічну втому

Читать на русском
Третя фаза психологічної втоми від війни почнеться після 21-го дня і буде проявлятися у зневірі в перемогу та виборі катастрофічних сценаріїв – розповів один зі спікерів Офісу президента. За його словами, у внутрішній війні наодинці з собою необхідно перемогти.
Арестовичфейсбук радника керівника ОП

Нині українці переживають другу фазу психологічної втоми від війни, яка може виявлятися у розчаруванні, зневірі у перспективах перемоги, в адекватності влади, у здатності військово-політичного керівництва адекватно здійснити оборону України.

Про це розповів радник глави офісу президента Олексій Арестович на своєму youtube-каналі.

За словами Арестовича, з погляду інформаційно-психологічної операції противника, їхньою заповітною мрією є зруйнувати зв'язок між народом та урядом – це завжди мета номер один.

Після 21-го дня війни на всіх чекає третя фаза, яка, за його словами, буде ще страшнішою, незалежно від реальних успіхів на полі бою чи на переговорах.

«Вона настане автоматично, навіть якщо зараз збройні сили прямо поженуть противника, а Росія погодиться на переговорах віддати все на світі. Вона настане неминуче. А якщо будуть ще якісь невдачі чи провали – а це цілком можливо, тому що війна є війна, і війна йде з дуже важким противником, скільки б ми над ним не сміялися – то це може ще більше посилитись», – сказав радник Єрмака.

Аудіо-казки та психологічна підтримка: перелік корисних ресурсів для дітей під час війниМіністр освіти Шкарлет розповів, якими технічними можливостями можуть скористатися діти під час війни.

Він зазначив, що в цей момент необхідно стати суворішими до себе і зайнятися самоаналізом, спостерігаючи за своїми реакціями.

«Від того, що ви попливете, не буде краще нікому, насамперед вам самим. Психологія негайно позначиться на фізіології, негайно позначиться на соціальних контактах: ви почнете сваритися, лаятися і так далі… Все це накопичується як снігова куля і людина валиться у прІрву психологічної катастрофи», – наголосив Арестович.

За його словами, все починається з програшу так званого вольового конфлікту, коли людина з версій трактування можливих подій обирає найгіршу та несприятливу.

«Коли з усіх версій ви подумки припускаєте або вибираєте версію на користь «все пропало», ви програли вольовий конфлікт… Тут (всередині себе – ред.) – головне поле бою. Незалежно від того, в якій країні ви знаходитесь і яку роль чи функцію ви виконуєте. Ви чи програєте вольовий конфлікт, чи ні», – пояснив радник керівника Офісу президента.

«Від кожного з нас залежить, чи ми виграємо у внутрішній війні чи ні. І кожен там віч-на-віч. І кожен з нас має виграти її наодинці», – наголосив він.

Нагадаємо, раніше Арестович розповідав про перспективи повернення Донбасу та Криму, повідомив, чи є загроза штурму Києва на даний момент, і закликав гуманно поводитися з російськими полоненими.

Тим часом Міністерство освіти запропонувало перелік ресурсів для психологічної підтримки дітей під час війни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: