ЗСУ відбили атаки на Маріуполь, знищено близько 150 окупантів – Генштаб

Читать на русском
За даними Генштабу, російські військові відмовляються виконувати відмови командування, їх морально-психологічний стан залишається на низькому рівні.

Російські окупанти намагаються захопити Маріуполь, українські військові відбили атаки. Було знищено близько 150 окупантів, два танки, 7 БМП та один БТР. Після зазнаних втрат окупанти відступили.

Про це повідомляє Генштаб.

Артилерія та авіація завдали вогневого ураження по накопиченню військової техніки та колонам ворога на маршрутах висування. За наявною інформацією, за результатами артилерійського вогневого нальоту було знищено 12 одиниць автомобільної техніки.

Також втрати зазнали батальйонні тактичні групи зі складу 336-ї окремої бригади морської піхоти та 11-ї окремої десантно-штурмової бригади.

У Кремлі допустили «взяття під контроль» деяких великих міст в УкраїніУ Кремлі заявили, що припускають можливість взяти під повний контроль великі населені пункти, які й так перебувають в оточенні.

У Чорноморській та Азовській операційних зонах ознак підготовки до проведення морської десантної операції не виявлено.

Російські військові при цьому продовжують завдавати ракетно-бомбових ударів по об'єктах критичної інфраструктури, а також використовують заклади охорони здоров'я на тимчасово захоплених територіях України для лікування пораненого особового складу.

Крім того, окупанти використовують об'єкти цивільної інфраструктури для обладнання вогневих позицій, розміщення озброєння та військової техніки.

«За наявною інформацією, у зв'язку з неспроможністю підтримки функціонування установ та організацій забезпечення життєдіяльності населених пунктів на тимчасово окупованих територіях ОРДЛО, окупанти змушені призупинити мобілізацію робітників комунальної сфери. Морально-психологічний стан противника залишається низькому рівні, що зумовлює відмови військовослужбовцями ЗС РФ виконувати накази командування. Також, за наявною інформацією, мобілізовані жителі з тимчасово окупованої території окремих районів Луганської області спрямовуються для поповнення втрат чинних частин російських окупаційних військ, залучених до бойових дій на території України», – розповіли у Генштабі.

Нагадаємо, підрозділи Збройних сил Білорусі посилюють охорону українсько-білоруського кордону, а також проводять повітряну розвідку окремих ділянок уздовж неї.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: