Росії вже завтра загрожує дефолт – Bloomberg

Читать на русском
Вже завтра, 16 березня, Росії може загрожувати дефолт. Аналітики дали три варіанти розвитку подій із виплатами за облігаціями.
Financial Times

Російський уряд завтра, 16 березня, має виплатити відсотки за доларовими облігаціями на суму 117 млн доларів. Невиплата чи оплата у місцевій валюті (рублях) замість доларів призведе до потенційної хвилі дефолтів за боргом у іноземній валюті на суму близько 150 млрд доларів.

Про це повідомляє видання Bloomberg.

Міністерство фінансів Росії у понеділок видало розпорядження про виплату 117 млн доларів, хоча і не вказало валюту.

За найкращих сценаріїв на повернення РФ до рівня споживання 2021 року підуть десятиліття – економістПрофесор Чиказького університету і Вищої школи економіки РФ Сонін вважає, що Росія потребуватиме 20-30 років на відновлення попереднього рівня життя.

Аналітики Bloomberg назвали три можливі сценарії подальшого розвитку подій. За першим сценарієм Росія виплачує відсотки за доларовими облігаціями в доларах, це тимчасово стримує кризу.

За другим сценарієм, погашення відбувається у рублях. Частина контрактів з облігацій передбачає таку можливість, але не всі. Тому більшість інвесторів вважатимуть це дефолтом.

За третім сценарієм, Росія не заплатить взагалі. У такому разі вона матиме пільговий період до 15 квітня, щоб виправити ситуацію. В іншому випадку на країну чекає жорсткий дефолт: Росії буде заблокований доступ до фінансування, інвестори втратять кошти.

Нагадаємо, аналітики JPMorgan Chase попереджали, що санкції, введені проти Росії через вторгнення в Україну, значно збільшили ймовірність дефолту країни щодо доларових та інших державних боргових зобов'язань на міжнародному ринку.

У Morgan Stanley заявили, що дефолт у Росії може настати до середини квітня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: