Проблеми не будуть критичними: військовий експерт оцінив загрози для Києва

Читать на русском
Військовий експерт Олег Жданов вважає, що українське військо найближчим часом піде у контрнаступ, а говорити про штурм української столиці недоречно навіть за наявності сирійських найманців.
Олег ЖдановТелеканал Дом

Єдине, що сьогодні загрожує Києву – це проникнення диверсійно-розвідувальних груп. А говорити про штурм столиці України взагалі не доводиться.

Таку думку висловив військовий експерт Олег Жданов у коментарі Апостроф TV.

«Ми зупинили наступ російських військ, тому я вважаю, що Генеральний штаб найближчим часом буде ухвалювати рішення щодо початку контрнаступальних рейдових дій для остаточного розгрому угруповання російських військ», – зауважив експерт.

На його думку, Києву може загрожувати хіба що проникнення диверсійно-розвідувальних груп, адже вони намагаються просочитися в столицю пішки – у період комендантського часу та вдень. Натомість говорити про штурм Києва «взагалі не доводиться, тому що ті угруповання які Росія має навколо Києва (а це три точки – Гостомель/Ірпінь, Вишгород і Бровари) на сьогоднішній день фактично втратили боєздатність, за винятком угруповання в районі Макарова і Василькова, які ще намагаються атакувати наші позиції».

Олег Жданов наголосив, що і в Броварах, і у Вишгороді армія ворога фактично перейшла до оборони.

Арестович розповів про хороші перспективи повернення Криму і ДонбасуЗбройні сили України ведуть маневрену війну – іноді відступають, щоб потім забрати території. Про це заявив радник керівника Офісу президента. Він стверджує, що ЗСУ під силу повернути Крим і Донбас.

«Вони навіть не можуть оточити Київ, взяти його в облогу в класичному розумінні цього слова. Тому казати, що вони підуть на штурм я би взагалі не брався – тільки розвідувально-диверсійні групи», – резюмував експерт.

Жданов вважає, що найманці, яких РФ намагається вербувати у Сирії, Казахстані та інших країнах будуть створювати українцям проблеми, але ці проблеми будуть не критичними.

«В будь-якому разі, навіть якщо сирійські бійці приїдуть, вони не можуть воювати як піхота. Ви подивіться, як ведуться конфлікти в арабських країнах: вони на джипах (в основному – на пікапах) зі станковими кулеметами, з гранатометами… приїхали, постріляли і поїхали. А тут – позиційна війна. Тим більше, що температура в Сирії зараз +25, а на Донбасі – -18», – наголосив він.

Експерт додав, що навіть у разі активної агресії Білорусі на боціі РФ, для Збройних сил України це буде просто додаткове навантаження, а не суттєва небезпека.

«Затягувати цю оперативну паузу і давати передихнути російським військам немає сенсу. Що довше вони перегруповуються, і що більше вони підтягують будь-яких ув'язнених, найманців… то більшою буде кількість на нашій території і більше додаткових проблем буде створено щодо їх знищенння та звільнення наших територій», – резюмував Жданов.

Нагадаємо, схожу думку сьогодні висловив радник керівника Офісу президента Олексій Арестович.

Напередодні росіяни розстріляли колону жінок і дітей на Київщині. За словами нардепа Ольги Василевської лише за один день, 12 березня, з Київської області вдалося врятувати 7 тисяч людей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: