Росія має намір задіяти у війні проти України «добровольців із Близького Сходу»

Читать на русском
Путін заявив, що варто дозволити добровольцям приїхати на війну до України. У російському Міноборони заявили, що вже є понад 16 тисяч охочих із країн Близького Сходу.

У Росії збираються залучити добровольців із країн Близького Сходу до війни проти України. Міністр оборони РФ Сергій Шойгу заявив, що погодилися на це вже понад 16 тисяч людей.

Про це йшлося сьогодні на нараді Володимира Путіна з членами Радбезу, повідомляють російські ЗМІ.

Колишній розвідник КДБ прокоментував дані ЦРУ щодо реакції Путіна на втрати у війні з УкраїноюКолишній розвідник КДБ Юрій Швець називає Путіна гопником і вважає, що втрати у війні не лише підривають позиції президента РФ, а й приземлюють його.

«Якщо ви бачите, що є люди, які хочуть на добровільній основі, тим більше не за гроші, приїхати та надати допомогу людям, які проживають на Донбасі, – ну що ж, треба піти їм назустріч і допомогти їм перебратися в зону бойових дій», – Заявив Путін.

Шойгу відповів, що вже більше 16 тисяч добровольців із близькосхідних країн готові воювати в Україні. Багато хто з них, за його словами, «в останні 10 років допомагали у боротьбі з ІДІЛ».

Це підтверджує інформацію видання The Wall Street Journal про те, що Росія вербує сирійців, які вміють вести бойові дії в міських умовах, для боїв в Україні.

Добровольцям, за даними WSJ, пропонують 200-300 доларів, щоб вони «поїхали в Україну та працювали як охоронці» протягом шести місяців.

Нагадаємо, у Генштабі повідомив, що окупанти планують перекинути на напрямі Києва до тисячі бойовиків зі складу приватної військової компанії «Ліга» (колишня ПВК «Вагнер»).

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: