«У вас ще є шанс вижити»: Зеленський закликав російських солдатів закінчити війну

Читать на русском
Володимир Зеленський закликав російських військових піти з України поки є можливість. А також попередив українських політиків, котрі знову намагаються працювати на розкол країни.
president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський закликав російських військових закінчити війну в Україну та поїхати до себе додому.

«Російські солдати! Ви ще маєте шанс вижити. Майже два тижні нашого опору показали, що ми не здамося. Що ми воюватимемо, доки не повернемо свою землю і доки не відповімо сповна за всіх наших убитих людей. За вбитих дітей. Ви можете ще врятуватися. Якщо просто підете. Не вірте своїм командирам, коли вони кажуть вам, що ви ще маєте шанси в Україні. Вас тут нічого не чекає. Крім полону чи загибелі, ви забираєте наші життя та віддасте свої. І ми знаємо – у нас є перехоплення – що ваші командири вже все розуміють. Потрібно закінчувати цю війну. Потрібно повертатись до миру. Ідіть з наших будинків, йдіть до себе», – сказав Зеленський у новому відеозверненні.

Умови Кремля для припинення війни: Зеленський висловив свою позиціюВолодимир Зеленський заявив, що охолов щодо членства в НАТО, оскільки Альянс не готовий прийняти Україну та боїться конфронтації з Росією.

Президент також розповів, що отримує сигнали про те, що «дехто в Україні» вже намагається боротися окремо, за особисту вигоду, а деякі політики «знову шукають ниточки до Росії». «А деякі інші – знову працюють на розкол, усупереч єдності. Хочу сказати одне і лише раз: я бачу, що ви робите. Якщо я почую ще один сигнал, відповідь буде швидкою. Як і належить у воєнний час», – попередив Зеленський.

Глава держави також знову дорікнув Заходу за надто повільну реакцію на загрози Україні. Зеленський заявив, що Польща готова надати Україні бойові літаки, але залишилося вирішити технічні питання.

«Є офіційне рішення Польщі передати літаки на відповідну базу – американську базу. Ми також підтверджуємо, що домовленості американської сторони з Польщею досягнуто. Але при цьому чуємо, що пропозиція Польщі начебто необґрунтована. І це кажуть у Вашингтоні. То коли буде рішення? Слухайте: у нас війна! Адже це не пінг-понг! Це про людські життя! Ми ще раз просимо – вирішуйте це якнайшвидше», – закликав Зеленський.

Нагадаємо, 8 березня Володимир Зеленський виступив перед Палатою громад Великої Британії. Головні тези з його промови можна подивитися тут.

Раніше президент закликав запровадити нові жорсткі санкції проти Росії. Зокрема, відмовитися від нафти та нафтопродуктів, а також бойкотувати імпорт товарів до РФ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: