Умови Кремля для припинення війни: Зеленський висловив свою позицію

Читать на русском
Володимир Зеленський заявив, що охолов щодо членства в НАТО, оскільки Альянс не готовий прийняти Україну та боїться конфронтації з Росією.
president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський заявив, що готовий до діалогу з Володимиром Путіним, але не до капітуляції.

Про це він заявив в інтерв'ю ABC News.

Зеленський знову закликав Путіна до переговорів: «Я нормальний мужик, сядь зі мною, поговори»Володимир Зеленський закликав Путіна прибрати свої війська з території України або сісти з ним за стіл переговорів.

«По-перше ми готові до діалогу, але не готові до капітуляції. Питання не лише в мені, а в людях, які мене обрали. Щодо НАТО я охолов щодо цього питання вже давно, після того як ми зрозуміли, що НАТО не готове приймати Україну. Альянс боїться суперечливих кроків та конфронтації з Росією. Ми не хочемо бути країною, яка випрошує щось на колінах. Я не хочу, щоб ми були такою країною, а я таким президентом», – сказав Зеленський.

Щодо визнання сепаратистських «ДНР» та «ЛНР» позиція у президента така: «Ми могли б вести перемовин і знайти компроміс щодо того, як ці республіки далі житимуть. Але що важливо для мене, це люди на цих територіях, чи хочуть вони бути частиною України і хто в Україні скаже, що він хоче, щоб ці території були з нами. Питання набагато важче ніж просто визнання цих республік, це черговий ультиматум, а ми не готові до ультиматумів».

Раніше учасник української делегації, голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія назвав два питання, з яких неможливий компроміс із Росією на переговорах.

Нагадаємо, Володимир Зеленський неодноразово пропонував Володимиру Путіну сісти за стіл переговорів. Але у Кремлі від прямої розмови відмовляються.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: