Нові санкції ЄС проти Росії можуть торкнутися портів, суден та військових технологій – Bloomberg

Читать на русском
Вже у вівторок Євросоюз може схвалити нові санкції проти Росії. Обмежувальні заходи можуть торкнутися не лише фізосіб, а й воєнних технологій.
news.bitcoin.com

Європейський Союз уже завтра 8 березня може схвалити новий пакет санкцій проти Росії за напад на Україну.

Як пише видання Bloomberg, обмежувальні заходи можуть торкнутися портів, кораблів і деяких фізичних осіб. Також санкції передбачають обмеження на технології, що використовуються у військовій техніці.

Санкції підвищують ймовірність дефолту Росії – JPMorganСанкції проти Росії значно збільшили ймовірність дефолту країни за доларовими та іншими державними борговими зобов'язаннями, вважають аналітики JPMorgan.

Раніше президент Володимир Зеленський закликав запровадити нові жорсткі санкції проти Росії. Зокрема, відмовитися від нафти та нафтопродуктів, а також бойкотувати імпорт товарів до Росії.

Нагадаємо, 3 березня США ввели персональні санкції проти кількох десятків російських олігархів та чиновників, наближених до президента Володимира Путіна.

28 лютого Євросоюз ввів санкції щодо путінського прессекретаря Дмитра Пєскова, а також проти російського підприємця Алішера Усманова, власників консорціуму «Альфа-Груп» Михайла Фрідмана та Петра Авена.

Крім того, Велика Британія запровадила нові санкції проти Росії, включаючи заборону відвідування портів російськими кораблями.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: