Переговори України та Росії завершилися: делегації повертаються до столиць для консультацій

Читать на русском
Українська та російська делегація провели переговори на білоруському кордоні. Тепер вони повертаються до столиць для консультацій.

Переговори української та російської делегації, що проходили на білоруському кордоні, завершились безрезультатно. Сторони повертаються до своїх столиць для консультацій.

Про це повідомив радник керівника ОПУ Михайло Подоляк.

«Українська та російська делегація провели сьогодні перший раунд переговорів, основною метою яких було обговорення питання припинення вогню на території України та бойових дій. Сторони визначили низку пріоритетних тем, з яких намітили певні рішення. Для того, щоб ці рішення отримали якісь можливості імплементації, сторони їдуть для консультацій до своїх столиць. І сторони обговорили можливість найближчим часом проведення другого раунду переговорів, на яких ці теми матимуть вже конкретну практику розвитку», – розповів Подоляк за підсумками зустрічі.

⚡️⚡️⚡️Последние подробности: переговоры России и Украины в Беларуси || К чему пришли стороны?Информационное агентство БелТА

Нагадаємо, до складу української делегації увійшли голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія, міністр оборони Олексій Резніков, радник керівника ОПУ Михайло Подоляк, перший заступник голови делегації України у ТКГ Андрій Костін, нардеп Рустем Умеров та заступник міністра закордонних справ Микола Точицький.

25 лютого Володимир Зеленський звернувся до Володимира Путіна із пропозицією провести переговори: «Хочу ще раз звернутися до президента Російської Федерації. По всій території України тривають бої. Давайте сідати за стіл переговорів. Щоб зупинити загибель людей».

27 лютого Олександр Лукашенко зателефонував Зеленському та звернувся до нього з пропозицією, щоб українська та російська делегації зустрілися на річці Прип'ять – без жодних умов.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба запевнив, що результатом переговорів із Росією не буде капітуляція України та здача українських територій.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: