У Британії заявили, що Росія вже сформувала окупаційний уряд для України

Читать на русском
У якості членів окупаційного уряду МЗС Британії вказує ряд українських політиків-втікачів, які зараз мешкають на території РФ
Ілюстративне фотоФото РІАН

У Міністерстві закордонних справ Великої Британії заявили, що Росія вже сформувала склад «окупаційного проросійського уряду» для України, який прийме владу в Києві після того, як російські війська окупують країну.

Про це сказано у повідомленні на сайті британського МЗС.

Уроки русофобії від Володимира Путіна. Колонка Леоніда ШвецяДо Володимира Путіна в Україні позитивно ставляться 15 відсотків опитаних. Це чимало, зважаючи на восьмий рік війни.

«Російський уряд сподівається поставити в Києві проросійського лідера, оскільки він розглядає можливість вторгнення та окупації України. У якості потенційного кандидата розглядається колишній народний депутат України Євген Мураєв» - сказано в повідомленні.

Крім Мураєва, згідно із заявою британців, у якості членів «окупаційного проросійського уряду» вказані також експрем'єр-міністр Микола Азаров, колишній глава апарату президента України Андрій Клюєв, колишній перший віцепрем'єр-міністр Сергій Арбузов і колишній віцепрем'єр Володимир Сівкович.

Забрати, що погано лежить: чи визнає Росія «ДНР» та «ЛНР»У Державній думі російські комуністи зареєстрували проєкт постанови про визнання ДНР та ЛНР.

«Опублікована сьогодні інформація проливає світло на масштаби російської діяльності, спрямованої на підрив України, і дає уявлення про мислення Кремля. Росія повинна знизити ескалацію, покласти край своїм кампаніям агресії та дезінформації й піти шляхом дипломатії. Як неодноразово заявляли Великобританія і наші партнери, будь - яке військове вторгнення Росії в Україну було б великою стратегічною помилкою, що спричинила серйозні витрати» - заявила глава МЗС Британії Елізабет Трас.

При цьому Євген Мураєв вже прокоментував інформацію МЗС Британії виданню «Страна».

«Я з 2018 року під санкціями Росії через конфлікт з Медведчуком. У моєї сім'ї там заарештовані активи. Як у британських спецслужб і Форін Офісу це поєднується з тим, що мене нібито хоче Росія призначити главою «окупаційного уряду» - це питання до містера Біна» - заявив він.

Нагадаємо, що Сполучені Штати розглядають не тільки економічні, а й військові заходи проти Росії у разі подальшого вторгнення її військ в Україну.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: