Зеленський про обстріл Харкова: це відвертий, нічим не прикритий терор

Читать на русском
Обстріли мирних жителів у Харкові – це відвертий, нічим не прикритий терор. І ніхто цього не пробачить та не забуде, запевнив Володимир Зеленський.
president.gov.ua

Обстріл мирного міста Харкова російськими військами – відвертий, нічим не прикритий терор.

Про це під час відеозвернення заявив президент України Володимир Зеленський.

«Це терор проти міста. Це терор проти Харкова. Терор проти України. На площі не було військової цілі. Як і в тих житлових районах Харкова, по яких б'ють із реактивної артилерії. Ракета в центральну площу – це відвертий, нічим не прикритий терор. Ніхто не пробачить. Ніхто не забуде.Цей удар по Харкову є воєнним злочином. Це є державним тероризмом Російської Федерації. Після такого Росія – це держава-терорист. Очевидно. І має бути офіційно», – заявив глава держави.

Зеленський закликав усі країни світу оголосити про те, що Росія здійснює державний тероризм і зажадав відповідальності для терористів у міжнародних судах.

Крім того, президент повідомив, що Україна відкликає двох послів для консультацій: «Негайно відкликаємо посла з Киргизстану на консультації. За виправдання агресії проти України. Негайно відкликаємо посла із Грузії. За перешкоди для добровольців, які бажають допомогти нам. За аморальну позицію щодо санкцій».

Нагадаємо, вчора російські війська обстріляли Харків із «Градів». Кілька десятків людей отримали поранення.

Сьогодні під обстріл потрапила центральна площа Свободи у Харкові та міська рада. Теж є поранені.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: