Росія закрила повітряний простір на кордоні з Україною - ЗМІ

Читать на русском
Росія заборонила авіації літати вздовж усього північно-східного кордону України на 2,5 місяці.
Фото: dw.com

Влада Росії закрила повітряний простір вздовж кордону України. Відповідне попередження російська сторона видала NOTAM для авіації.

Про це повідомляє канал CNN, з посиланням на сторінку в Twitter ресурсу OSINTdefender.

Як повідомляється, на сторінці OSINTdefender у Twitter оприлюднено карту, створену на основі NOTAM.

Згідно з опублікованою картою, Росія заборонила авіації літати вздовж усього північно-східного кордону України на 2,5 місяці - до 18 травня.

Зазначається, що дані про закриття повітряного простору отримано Федеральним управлінням цивільної авіації США.

Водночас, за інформацією ЗМІ, цей NOTAM був виданий ще 22 лютого. Він застосовується лише до певних рівнів польоту на певних маршрутах. Тобто Росія не повністю закрила небо вздовж українського кордону, а лише обмежила польоти в цій частині.

«РФ видала NOTAM – відповідне повідомлення про заборону для авіації, яка охоплює коридор території, де скупчувалися російські війська протягом останніх тижнів», – пише канал CNN.

Нагадаємо, що в ніч на 24 лютого в Україні припинили роботу аеропорти в Дніпрі, Харкові та Запоріжжі. На черзі й аеропорт у Херсоні. Повідомляється, що це може бути пов'язано із запобіжними заходами.

Раніше ми повідомляли, що у середу, 23 лютого, Верховна рада впровадила режим надзвичайного стану в Україні.

Також нагадаємо, що Україна ініціювала термінове засідання Радбезу ООН через звернення проросійських незаконних формувань так званих «ДНР» і «ЛНР» до президента країни-агресора з проханням надати військову допомогу.

Окрім цього, в Україні минулої доби, 23 лютого, вітчизняний інформаційний простір зіштовхнувся з новою хвилею російських фейків та «вкидів».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: