Позбутися залежності від російського газу: голова ЄК оголосила газовий девіз Євросоюзу

Читать на русском
За словами Урсули фон дер Ляєн, країни ЄС сповнені рішучості позбавитися залежності від російського газу.
Ілюстративне фотофото: zn.ua

Країни Євросоюзу мають намір позбутися поставок природного газу з Росії.

Про це повідомляє прес-служба Єврокомісії, з посиланням на заяву голови ЄК Урсули фон дер Ляєн на переговорах із прем'єр-міністром Норвегії Йонасом Гара Стере.

«Як ми бачили, останніми місяцями, якщо не роками, Росія використовувала енергію для тиску не тільки на Україну, а й на Євросоюз. І ми зараз справді сповнені рішучості позбутися залежності від російського газу», - зазначає фон дер Ляєн.

Визнання «Л/ДНР»: які санкції вже запровадили проти РосіїПроти Росії почали запроваджувати нові санкції, пов'язані з визнанням так званих ДНР і ЛНР. Які країни та що зробили – на інфографіці.

Як зазначається, голова Єврокомісії назвала Норвегію надійним постачальником газу.

«Ми завжди могли розраховувати на вас, ви завжди були вірні тому, що обіцяли і пропонували. Ви завжди реагували, коли потрібно більше газу. Велике спасибі за всю підтримку, яку ви нам надали», - заявила фон дер Ляєн.

Вона додала, що в розумінні необхідності диверсифікації та модернізації газопостачання в ЄС виходять з того, що газ є перехідним джерелом енергії, оскільки Євросоюз планує забезпечувати себе за рахунок відновлюваних джерел.

Згідно з її словами, девіз Євросоюзу зрозумілий: «Позбутися залежності від російського газу і більше переходити на відновлювані джерела енергії».

«Це наше майбутнє. Це стратегічна інвестиція у нашу незалежність», - заявила голова Єврокомісії.

Газова зброя проти Кремля: як німецький регулятор зіграв на руку УкраїніСертифікація Північного потоку-2 може бути відкладена на 6-8 місяців, що на користь Україні.

Нагадаємо, що Байден оголосив про нові санкції проти Nord Stream 2 AG та її керівників.

Напередодні канцлер Німеччини Олаф Шольц 22 лютого оголосив, що зупинив сертифікацію газопроводу «Північний потік-2» через визнання російським президентом терористичних угруповань так званих «ДНР» та «ЛНР» як «незалежних держав».

Після цього, член ради Ради безпеки Росії Медведєв пригрозив Європі газом по 2 тисячі євро.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: