Росія заблокувала КПВВ в анексованому Криму - омбудсмен Денісова

Читать на русском
Російські силовики пояснюють це тим, що нібито українська влада припинила роботу КПВВ в односторонньому порядку.
фото: Facebook Людмила Денісова

Російські окупанти заблокували роботу двох контрольних пунктів в'їзду-виїзду в анексованому Криму навпроти українських КПВВ «Каланчак» та «Чонгар».

Про це повідомила омбудсмен Людмила Денісова на своїй сторінці у Facebook.

«Окупаційна влада на території тимчасово окупованого Криму призупинила виїзд громадян з півострова на підконтрольну уряду України територію навпроти КПВВ Каланчак і Чонгар», - написала омбудсмен.

Стало відомо, скільки росіян підтримують застосування сили проти України - опитуванняЧверть опитаних росіян заявили, що вважають такі можливі дії неправильними, ще чверть – не змогли відповісти на це запитання.

Згідно з даними Денісової, за останні дві години окупаційна влада не пропустила на півострів близько 50 громадян України. Без перешкод можуть потрапити додому лише кримчани з російськими паспортами.

«Виїзд із півострова заблокований. Російські силовики пояснюють це тим, що нібито українська влада припинила роботу КПВВ в односторонньому порядку. Водночас українські прикордонники наголошують, що з боку материкової України КПВВ працюють у штатному режимі», - зазначила омбудсмен.

Нагадаємо, що в так званих «Л/ДНР» повідомили про поповнення «добровольцями», вони прибувають з Криму та РФ.

Раніше ми повідомляли, що міністр оборони Олексій Резніков озвучив сценарій російського вторгнення.

Нещодавно стало відомо, що на хімічному заводі «Титан» в окупованому Криму евакуювали всю нічну зміну. Такі дії можуть бути пов'язані з підготовкою для російської провокації проти України.

Також нагадаємо, що Путін висунув ультиматуми Україні, а саме - відмовитись від НАТО та Криму.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: