ЄС готовий запровадити нові санкції у разі вторгнення Росії – Домбровскіс

Читать на русском
ЄС готовий запровадити другий пакет санкцій проти Росії. Зокрема, якщо російські війська просунуться далі за українські регіони, визнані «ЛДНР».
Reuters

ЄС готовий запровадити другий пакет санкцій проти Росії. Зокрема, якщо російські війська просунуться далі за українські регіони, визнані «ЛДНР».

Про це заявив виконавчий віце-президент Європейської комісії Валдіс Домбровскіс, повідомляє Reuters.

«Росія вирішила піти на серйозну ескалацію цього конфлікту, визнавши незалежність Донецької та Луганської «народних республік» та уточнивши, що вони мають на увазі це на території не того, що фактично контролюється так званими республіками, а на всій території Донбасу, тому ми стикаємося з серйозною ескалацією», - заявив він.

За словами віце-президента Єврокомісії, ЄС готовий посилити санкції проти РФ.

«Якщо продовжуватиметься російська агресія і подальше вторгнення на територію України, ми готові посилити наші заходи у відповідь, у тому числі в плані санкцій», - заявив він, додавши, що другий пакет стосується економічних санкцій у галузі торгівлі, наприклад, експортного контролю.

«ЄС вже кілька тижнів працює над пакетом санкцій, тому є способи, як ми можемо діяти швидко та ще більше посилити санкції та зробити це у співпраці зі США, Великобританією та іншими країнами», - заявив Домбровскіс.

Він додав, що конфлікт, санкції та можливі російські контрсанкції матимуть економічні наслідки для ЄС, але серйозність того, що поставлено на карту, означає, що блоку з 27 країн доведеться їх прийняти.

Нагадаємо, у середу, 23 лютого, Євросоюз офіційно запровадив санкції проти Росії через визнання незалежності «ЛДНР».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: