Нова атака: сайт Кабміну атакували хакери, він наразі недоступний

Читать на русском

Сайт Кабінету міністрів України в ніч на 24 лютого атакували хакери. На урядовому порталі розмістили банер з посиланням на сайт, на якому, ймовірно, розміщено шкідливе програмне забезпечення.

Про це повідомляє видання РБК-Україна.

Зазначається, що спочатку на сайті Кабміну з'явився банер, схожий на той, який розміщували на урядових сайтах під час потужної кібератаки 14 січня. Однак на банері хакери розмістили ймовірно «вірусне» посилання, щоб користувачі, які на нього натиснуть, «інфікували» свої пристрої.

Кібератаки на держоргани України: скільки інцидентів було заблокованоСкільки кібератак на державні органи України у 2021 році зупинили фахівці – на інфографіці.

Згідно з інформацією, наразі сайт Кабміну не працює. Ймовірно, його вимкнули адміністратори урядового порталу, щоб запобігти поширенню шкідливого програмного забезпечення.

Наразі також спостерігаються проблеми у роботі сайтів Міністерства закордонних справ та Служби безпеки України.

Нагадаємо, що в Україні у середу, 23 лютого, відбулася нова атака на державні сайти. Тимчасово не працювали портали Кабміну, Верховної ради, МЗС.

Пізніше міністр Федоров розповів подробиці чергової атаки хакерів проти України.

Раніше, 15 лютого, в Україні було здійснено найбільшу в історії кібератаку – постраждали також сайти банків, Міноборони, ЗСУ.

А в ніч на 14 січня хакери атакували низку урядових сайтів, зокрема МЗС, МОН, Міненерго, ДСНС, «Дія». На головній сторінці цих сайтів було розміщено повідомлення провокаційного характеру.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: