Чергова кібератака: в Україні не працює низка держсайтів

Читать на русском

В Україні у середу, 23 лютого, відбулася нова атака на державні сайти. Наразі не працюють портали Кабміну, Верховної ради, МЗС. Насилу відкривається сайт СБУ.
cip.gov.ua

В Україні у середу, 23 лютого, відбулася нова атака на державні сайти. Наразі не працюють портали Кабміну, Верховної ради, МЗС.

Так, станом на 16:30 не відкриваються сайти: Кабінету міністрів, ВРУ, Міністерства закордонних справ України. Також із труднощами працює сайт Служби безпеки України.

У Держспецзв'язку поки що не надали офіційної інформації про причини проблеми.

Проте два дні тому урядова команда реагування на комп'ютерні надзвичайні події України СERT-UA попереджала, що в Україні можливі нові кібератаки на веб-сайти державного сектору, банківського сектору, оборони, тобто із зони «ua».

Кібератаки на держоргани України: скільки інцидентів було заблокованоСкільки кібератак на державні органи України у 2021 році зупинили фахівці – на інфографіці.

Нагадаємо, 15 лютого в Україні було здійснено найбільшу в історії кібератаку – постраждали також сайти банків, Міноборони, ЗСУ.

А у ніч на 14 січня хакери атакували низку урядових сайтів, зокрема МЗС, МОН, Міненерго, ДСНС, «Дія». На головній сторінці цих сайтів було розміщено повідомлення провокаційного характеру.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: