Призов резервістів в Україні стартує сьогодні: подробиці

Читать на русском
Призов резервістів до лав Збройних сил України розпочинається у середу, 23 лютого. Заклику підлягатимуть резервісти від 18 до 60 років.
facebook.com/UkrainianLandForces

Призов резервістів до лав Збройних сил України розпочинається у середу, 23 лютого. Максимальний термін служби становитиме 1 рік.

Про це повідомило командування Сухопутних військ ЗСУ у Facebook.

Військовий резерв: кого зможуть призвати без мобілізації і як змінилося покарання для «ухильників»Призов резервістів без мобілізації в особливий період тепер можуть оголошувати в Україні. Також новий закон посилив покарання за ухилення від призову.

«Призову підлягатимуть резервісти від 18 до 60 років. Це будуть як офіцери так і рядовий, сержантський склад.Призов розпочнеться від сьогодні. Максимальний термін служби 1 рік», - йдеться у повідомленні.

У командуванні уточнили, що резервісти оперативного резерву першої черги проходитимуть службу в тих військових частинах та за тією спеціальністю, в яких вони проходили службу до цього та підписали контракт для проходження служби в оперативному резерві.

«За призваними резервістами, згідно Закону України зберігатиметься робоче місце та середньомісячна заробітна плата», – наголошується у повідомленні.

Згідно з наказом президента України, резервісти оперативного резерву першої черги мають самостійно з'явитися до своїх військових частин або ТЦК та СП, за телефонним дзвінком або отримавши повістку для явки до свого ТЦК.

Якщо резервіст з тих чи інших причин, передбачених Законом не може бути призваним, йому необхідно особисто надати підтверджуючі документи. За неявку чи ігнорування виклику передбачено адміністративну або кримінальну відповідальність.

Резервісти оперативного резерву — це військовослужбовці, які звільняються зі строкової військової служби, військової служби за призовом під час мобілізації, на особливий період, які за своїми професійно-психологічними характеристиками і станом здоров’я придатні до служби у військовому резерві та відповідають встановленим вимогам проходження служби у військовому резерві, та набули певної військової облікової спеціальності.

Нагадаємо, 22 лютого президент України Володимир Зеленський підписав указ про призов резервістів у особливий період.

Рішення було прийнято на тлі можливої ​​загрози з боку РФ після визнання так званих ЛДНР.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: