Путін визнав «Л/ДНР»: що пишуть українці у соцмережах

Читать на русском

Як українці відреагували на рішення Володимира Путіна визнати ДНР та ЛНР – у добірці Слово і діло.
Слово і діло

Володимир Путін 21 лютого оголосив, що визнає «незалежність» так званих «ДНР» та «ЛНР», про що його раніше просили російська Держдума та самі «республіки». Багато країн Заходу вже засудили це рішення, назвавши його порушенням Мінських угод та територіальної цілісності України.

Президент Володимир Зеленський уночі випустив відеозвернення, в якому заявив, що причин для паніки та хаотичних дій поки що немає, а Україна своїх територій не віддасть. «За мною – Україна. У її міжнародно визнаних кордонах. І вони залишаться такими. Незважаючи на будь-які заяви та дії РФ. Так само, як і ми – залишаємось спокійними та впевненими в собі. За це я хочу подякувати всім нашим громадянам. Ви ще раз доводите: українці – розумна та мудра нація. І незважаючи на все, зберігає холодну голову, реагує спокійно, виважено, по-дорослому. Ми давно і до того готові», – заявив глава держави.

І справді, на тлі агресивних дій Росії українці залишаються спокійними та згуртованими. Як наші громадяни відреагували на рішення Путіна і що думають про майбутнє України – у добірці «Слово і діло».

«Зрозумійте, цей лицемірний мерзотник грає свою гру. Він нахабно бреше, маніпулює, підміняє поняття та виправдовується. І хоче налякати своїм безумством. Так, він чекає на те, що люди злякаються і піддадуться паніці. Нам не можна грати за його правилами. Не треба його тішити. Нам треба йти за своїм планом і перемагати. Тому посилюємо ЗСУ. Віримо у ЗСУ. Допомагаємо ЗСУ. А ще, віримо у себе й Україну. І об'єднуємось», – написав Борислав Береза.

«Параноїдальна та шизофренічна мова Гітлера ХХ століття. Путін наговорив на оголошення війни Україні. Видно, що щиро прагне цього. Його сповнює ненависть і злість. Але Україна не дестабілізована, сильна, готова чинити опір, а Захід єдиний і не розгублений. У цих умовах у Путіна нічого не вийде. Запланований сценарій зі знищення України сьогодні неможливо реалізувати. Усвідомлення цього змусило його фактично «давати задню» та робити кроки щодо «збереження обличчя» — видавати за перемогу визнання Росією незалежностей квазіреспублік «ДНР» та «ЛНР», – вважає Олексій Мінаков.

Нагадаємо, на карті «Слово і діло» можна переглянути, які країни засудили рішення Росії, а які – підтримали.

Президент США Джо Байден вже підписав указ про запровадження санкцій у зв'язку з визнанням Росією незалежності так званих «ДНР» і «ЛНР».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: