Українців попереджають про нові кібератаки на вебресурси зони «ua»

Читать на русском
В Україні можливі нові кібератаки на вебсайти державного сектору, банківського сектору, сектору оборони у вівторок, 22 лютого.
cip.gov.ua

В Україні можливі нові кібератаки на вебсайти державного сектору, банківського сектору, сектору оборони, які можуть статися вже 22 лютого.

Такий прогноз оприлюднила Урядова команда реагування на надзвичайні події України СERT-UA, передає пресслужба Держспецзв'язку.

Кібератаки на держоргани України: скільки інцидентів було заблокованоСкільки кібератак на державні органи України у 2021 році зупинили фахівці – на інфографіці.

У СERT-UA розповіли, що було виявлено повідомлення на сайті Raidforums за посиланням, яке містить загрозу проведення кібератак 22 лютого.

«У повідомленні йшлося б про оренду серверів для підготовки нових атак на веб-сайти державного сектора, банківського сектора, сектора оборони. За цим повідомленням вбачається, що атаки мають зробити дефейс веб-ресурсів, які розміщуються в зоні .ua», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 15 лютого в Україні було здійснено найбільшу в історії кібератаку – постраждали також сайти банків, Міноборони, ЗСУ.

А у ніч на 14 січня хакери атакували низку урядових сайтів, зокрема МЗС, МОН, Міненерго, ДСНС, «Дія». На головній сторінці цих сайтів було розміщено повідомлення провокаційного характеру.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: