Кулеба розповів, чи планується евакуація Харкова та Маріуполя

Читать на русском
США відкриє Україні програму, подібну ленд-лізу в ході Другої світової війни - постачання озброєння і військової техніки
Дмитро КулебаAP Photo

Україна не збирається евакуювати Харків і Маріуполь, яким загрожує російське вторгнення. Київ реалізує два плани - військовий і дипломатичний.

Про це заявив Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на брифінгу 22 лютого з Державним секретарем США Ентоні Блінкеном.

Він пояснив, що замість паніки та евакуації Україна буде реалізовувати два плани - дипломатію і військовий план. Перший включає спробу застосувати всі дипломатичні можливості, щоб вирішити конфлікт мирним шляхом. А якщо не спрацює цей план, Україна перейде до військового плану - битися за кожен дюйм своєї території, поки не переможе.

Нова реальність – нові проблеми: до чого призведе «визнання» «ДНР» та «ЛНР»Визнання Російською Федерацією так званих «ДНР» та «ЛНР» не позбавляє Україну загрози війни.

Також Кулеба заявив, що США відкриє Україні програму, подібну ленд-лізу в ході Другої світової війни - постачання озброєння і військової техніки «в оренду».

Нагадаємо, що за підсумками засідання Ради Безпеки Росії в понеділок, 21 лютого, президент РФ Володимир Путін прийняв рішення про визнання самопроголошених «ДНР» і «ЛНР» на Донбасі. При цьому Росія визнала «Л/ДНР» в тих кордонах, які були позначені в їхніх «конституціях» - тобто в кордонах Донецької та Луганської областей України.

Президент Росії Володимир Путін розповів, як далеко може просунутися російська армія після того, як офіційно зайде на Донбас. А Рада Федерації РФ дала дозвіл президенту Володимиру Путіну використовувати російські війська за кордоном, в тому числі в ОРДЛО.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: