РНБО попросять ввести санкції проти Держдуми, Радбезу та Радфеда Росії – ЗМІ

Читать на русском
У Раді планується 23 лютого прийняти звернення до РНБО щодо введення санкцій проти російських діячів, які визнавали терористів
РНБО Україниpresident.gov.ua

Рада національної безпеки на засіданні 23 лютого може прийняти рішення ввести санкції проти депутатів Державної Думи РФ, а також проти членів Ради безпеки та Ради федерації Росії за визнання ними терористичних «Л/ДНР».

Про це повідомляє LIGA.net з посиланням на власне джерело серед нардепів від «Слуги народу».

Експерт оцінив санкційну реакцію Заходу на визнання Росією «Л/ДНР»Політолог пояснив, чиї санкції можуть бути найвагомішими після визнання Росією так званих Л/ДНР.

Джерело розповіло, що в Раді планується 23 лютого прийняти звернення до РНБО щодо введення санкцій проти депутатів Держдуми РФ і сенаторів Радфеда РФ, які голосували за визнання терористичних псевдореспублік, а також проти членів Радбезу РФ, які проголосували 21 лютого за визнання бойовиків.

Джерело додало, що легітимність Держдуми Росії викликає сумніви, а також висловило впевненість, що РНБО прийме санкції проти всіх зазначених вище осіб.

Нагадаємо, що за підсумками засідання Ради Безпеки Росії в понеділок, 21 лютого, президент РФ Володимир Путін прийняв рішення про визнання самопроголошених «ДНР» і «ЛНР» на Донбасі. При цьому Росія визнала «Л/ДНР» в тих кордонах, які були позначені в їхніх «конституціях» - тобто в кордонах Донецької та Луганської областей України.

22 лютого Євросоюз схвалив перший пакет санкцій проти Росії за визнання «ЛДНР» - в нього потрапили 351 член Держдуми РФ. Президент США Джозеф Байден також виступив зі зверненням про введення нових санкцій проти Росії.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: