У США оцінили імовірність «мораторію» на членство України в НАТО

Читать на русском
Байден не давав Путіну ніяких приватних обіцянок, які відрізнялися б від публічної позиції, яку озвучує президент США
Ілюстративне фотоnato.int

Президент США Джозеф Байден не надав своєму російському колезі Володимиру Путіну абсолютно жодних запевнень або обіцянок, які відрізнялися б від озвучених публічно. Тому заяви про «мораторій» на членство України в НАТО не мають під собою жодних підстав.

Про це повідомляє американський телеканал CNN з посиланням на високопоставленого чиновника адміністрації США.

«Позиція США щодо членства в НАТО не змінилася, тобто вони залишаються відданими політиці відкритих дверей в оборонному Альянсі» - сказав він.

Україна та НАТО: яка роль уготована нашій країніПерспективи вступу України до НАТО заблоковані Росією та деякими країнами-членами Альянсу.

Нагадаємо, що Володимир Путін на засіданні Радбезу РФ 21 лютого поскаржився, що Байден нібито обіцяв йому «червоне світло» на членство України в НАТО, проте обіцянку так і не виконав.

Нагадаємо, посол України у Великій Британії Вадим Пристайко на запитання ведучого в інтерв'ю BBC Radio 5 Live припустив, що Україна може відмовитися від вступу до НАТО. Дипломат уточнив, що «враховуючи наявну загрозу», Україна могла б бути змушена піти на такий крок.

У Міністерстві закордонних справ заявили, що ці слова Пристайка вирвані з контексту.

А британський заступник міністра оборони Джеймс хіпі заявив, що Великобританія підтримає будь-яке рішення України про відносини з НАТО.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: