Зеленський прокоментував слова Пристайка щодо членства в НАТО

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський висловив свою думку щодо ситуації, яка виникла після висловлювань посла України у Британії Вадима Пристайка про Україну та вступ до НАТО.
Володимир Зеленськийскрін з відео

Президент Володимир Зеленський висловив свою думку щодо ситуації, яка виникла після висловлювань посла України у Британії Вадима Пристайка про Україну та вступ до НАТО.

Зокрема, питання щодо ситуації з Пристайком поставили Зеленському журналісти на пресконференції з канцлером Німеччини Олафом Шольцем 14 лютого у Києві.

Пристайко припустив відмову України від вступу до НАТО, у МЗС відреагувалиПосол України у Великій Британії Вадим Пристайко припустив, що Україна може відмовитись від вступу в НАТО. У МЗС заявили, що ці слова вирвані з контексту.

«Відповідь МЗС України на чолі з міністром Дмитром Кулебою щодо цього питання була офіційна і виважена. По суті. Що стосується того - чи правильно ми всі зрозуміли Пристайка, чи не правильно...У тому, що він сказав, потрібно звернути увагу на деякі деталі. Я думаю, що сьогодні багато журналістів і багато лідерів трохи «трохи натякають» Україні, що можна не порушувати постійно питання щодо членства в Альянсі. Оскільки ці ризики пов'язані з реакцією Росії. Мені здається, ми маємо бути відвертими. Але все одно це рішення залежить лише від нас», - заявив президент.

Нагадаємо, посол України у Великій Британії Вадим Пристайко на питання ведучого в інтерв'ю BBC Radio 5 Live припустив, що Україна може відмовитися від вступу до НАТО. Дипломат уточнив, що «з огляду на наявну загрозу» Україна могла б бути змушена піти на такий крок.

У Міністерстві закордонних справ заявили, що ці слова Пристайка вирвані з контексту.

А британський заступник міністра оборони Джеймс Хіппі заявив, що Велика Британія підтримає будь-яке рішення України щодо відносин з НАТО.

Сьогодні стало відомо, що у Києві обговорюють питання відкликання Пристайка.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: