У США натякнули Україні, що вона нескоро набуде членства в НАТО – AP

Читать на русском
У Держдепі США вважають, що членство України в НАТО навряд чи буде схвалено найближчим десятиліттям.
Фото з відкритих джерел.

У Держдепі США вважають, що членство України в НАТО навряд чи буде схвалено у найближчі 10 років.

«Високопосадовці Держдепартаменту заявили Україні, що членство в НАТО навряд чи буде схвалено найближчим десятиліттям, за словами людини, знайомої з цими приватними переговорами, яка говорила на умовах анонімності», - пише Associated Press з посиланням на джерело.

Аналізуємо виконання президентської програми: референдум про членство в НАТОРішення про вступ України в НАТО буде ухвалюватися на референдумі, обіцяв Володимир Зеленський. Слово і діло вивчило, чи змінилася його риторика.

В агентстві зазначили, що президент США Джо Байден та чиновники його адміністрації відкинули публічну вимогу лідера Росії Володимира Путіна надати гарантії невступу України до НАТО.

Нагадаємо, сьогодні відбудеться саміт за демократію президента Джо Байдена. Перелік делегацій складається із 110 країн. Туреччини, Росії та Китаю у списку немає.

Раніше міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба висловив сподівання, що хоча б у 2022 році НАТО нарешті надасть Україні План дій щодо членства.

Також наші аналітики вивчили обіцянку Зеленського, що «рішення про вступ України до НАТО прийматиметься на всеукраїнському референдумі».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: