Можливість проведення референдуму щодо НАТО на сьогодні не розглядається – Зеленський

Читать на русском
Референдум щодо НАТО прокоментував Зеленський під час спілкування з представниками ЗМІ в Маріуполі на Донеччині.
Фото - ОПУ.

Україна обрала курс на членство в НАТО, але можливість проведення референдуму щодо Альянсу наразі не розглядається Про це президент Володимир Зеленский сказав під час спілкування з представниками ЗМІ в Маріуполі на Донеччині.

«Але не вибір українського народу щодо того, коли ми там будемо, бо це не тільки від нас залежить – 30 країн повинні одноголосно погодити це рішення», – зауважив Зеленський і додав, що на сьогодні можливість винесення питання НАТО на референдум не розглядається.

Україна в НАТО: як політики обіцяють наблизити країну до членства та що зробити не вдалосяВолодимир Зеленський обіцяв референдум щодо членства України у НАТО. Партія Євросолідарність у програмі обіцяла сприяти отриманню ПДЧ вже у 2023 році.

Як відомо, геополітичний курс України закріплений у Конституції.

Нагадаємо, провести референдум щодо НАТО було однією з програмних передвиборчих обіцянок Володимира Зеленського. Станом на сьогодні за половину каденції, за даними «Слово і діло», глава держави виконав 27% своєї програми.

За всю історію референдум щодо можливості вступу до НАТО провели 5 країн, дві з них – скасували результати. Детальніше – на нашій інфографіці.

Також у матеріалі «Слово і діло» ми зібрали, як політики обіцяють наблизити країну до членства в НАТО та які обіцянки виконати не вдалося.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: