Охорона «кордонів» та підтримка економіки: що передбачають договори РФ із «Л/ДНР»

Читать на русском
Президент Росії Володимир Путін підписав з ватажками ЛНР та ДНР договір про дружбу, який передбачає низку зобов'язань.
Associated Press

Президент Росії Володимир Путін підписав з ватажками «ЛНР» та «ДНР» «договір про дружбу», який передбачає низку зобов'язань.

Тексти відповідних законопроєктів оприлюднили на порталі російського парламенту.

Зазначимо, що документ передбачає право сторін взаємно використовувати військову інфраструктуру та військові бази, а також спільно охороняти «кордони» так званих «ДНР» та «ЛНР».

Також йдеться й про визнання документів, які видають державні органи всіх сторін. Росія зобов’язалась взяти на себе підтримання фінансової та банкової систем «народних республік», а платіжним засобом на цій території буде рубль. Допускають в договорі й можливість подвійного громадянства.

«Абхазький сценарій»: політолог пояснив, що станеться в разі визнання РФ фейкових республікЯкщо Путін визнає самопроголошені республіки ОРДЛО, Росія автоматично відмовиться від виконання Мінських угод – заявив політолог Валентин Гладких. На його погляд, такий розвиток подій відкриє двері для реалізації абхазького сценарію в Україні.

Відомо, що ратифікувати відповідні договори Федеральні збори Росії мають вже 22 лютого. Росія укладає договори з «Л/ДНР» строком на 10 років з автоматичним продовженням на п'ятирічні періоди.

Нагадаємо, що за підсумками засідання Ради Безпеки Росії в понеділок, 21 лютого, президент РФ Володимир Путін прийняв рішення про визнання самопроголошених «ДНР» і «ЛНР» на Донбасі.

Путін після визнання «ЛНР» та «ДНР» доручив ввести на окуповані території України російські війська нібито для «підтримки миру».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: