В Чехії визнання Росією «Л/ДНР» назвали черговим кроком до ескалації

Читать на русском
В Чехії рішуче засудили визнання ДНР та ЛНР та пообіцяли разом з союзниками відповісти на такий вчинок Росії.
Слово і діло

В Чехії рішуче засудили визнання «ДНР» та «ЛНР» та пообіцяли разом з союзниками відповісти на такий вчинок Росії.

Про це йдеться у повідомленні МЗС Чехії.

Наголошують, що таке рішення є явним порушення Статуту ООН, Мінських домовленостей та Будапештського меморандуму 1994 року.

«Після незаконної окупації та анексії Криму у 2014 році це ще один крок, яким Російська Федерація тривалий час топтала фундаментальні принципи міжнародного законодавства і власні зобов'язання щодо територіальної цілісності та суверенітету України», – зазначили в повідомленні.

У відомстві зауважили, що визнання незалежності так званих «народних республік» є черговим кроком до ескалації і без того напруженої ситуації, та загрожує безпеці всієї Європи. Та додали, що Чеська Республіка разом зі своїми союзниками по НАТО та ЄС підтримує міжнародні дипломатичні зусилля щодо запобігання агресії проти України та збереження миру.

«Абхазький сценарій»: політолог пояснив, що станеться в разі визнання РФ фейкових республікЯкщо Путін визнає самопроголошені республіки ОРДЛО, Росія автоматично відмовиться від виконання Мінських угод – заявив політолог Валентин Гладких. На його погляд, такий розвиток подій відкриє двері для реалізації абхазького сценарію в Україні.

Нагадаємо, що за підсумками засідання Ради Безпеки Росії в понеділок, 21 лютого, президент РФ Володимир Путін прийняв рішення про визнання самопроголошених «ДНР» і «ЛНР» на Донбасі.

Заступник голови комітету Ради Федерації РФ із міжнародних справ Андрій Клімов заявив, що Росія визнає окуповані території Донецької та Луганської областей незалежними «республіками» у кордонах, які «зараз фактично встановлені».

Президент Росії Володимир Путін після визнання «ЛНР» та «ДНР» доручив ввести на окуповані території України російські війська нібито для «підтримки миру».

У Білому домі офіційно прокоментували визнання Росією псевдореспублік «Л/ДНР» на території окупованого Донбасу. У США були готові до такого кроку з боку Кремля. Бойовиків і Росію очікують масштабні санкції та обмеження з боку США.

Північноатлантичний Альянс різко засуджує рішення Росії про визнання «Л/ДНР» на окупованих територіях Донбасу. Це рішення підриває суверенітет і територіальну цілісність України, знищує всі зусилля з врегулювання конфлікту і повністю нівелює Мінські угоди, як такі.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: