Росія офіційно введе війська до ОРДЛО – указ Путіна

Читать на русском

Президент Росії Володимир Путін після визнання «ЛНР» та «ДНР» доручив ввести на окуповані території України російські війська нібито для «підтримки миру».

Про це сказано в указах президента РФ.

В документах зазначено, що у зв'язку із зверненням ватажків «республік» Дениса Пушиліна та Леоніда Пасічника Міноборони Росії доручається забезпечити здійснення Збройними силами «функцій щодо підтримання миру» на цих територіях.

Президент Росії Володимир Путін після визнання ЛНР та ДНР доручив ввести на окуповані території України російські війська нібито для підтримки миру.
publication.pravo.gov.ru

В документах також йдеться й про налагодження з «ЛНР» та «ДНР» «дипломатичних відносин».

«Абхазький сценарій»: політолог пояснив, що станеться в разі визнання РФ фейкових республікЯкщо Путін визнає самопроголошені республіки ОРДЛО, Росія автоматично відмовиться від виконання Мінських угод – заявив політолог Валентин Гладких. На його погляд, такий розвиток подій відкриє двері для реалізації абхазького сценарію в Україні.

Нагадаємо, що за підсумками засідання Ради Безпеки Росії в понеділок, 21 лютого, президент РФ Володимир Путін прийняв рішення про визнання самопроголошених «ДНР» і «ЛНР» на Донбасі.

Заступник голови комітету Ради Федерації РФ із міжнародних справ Андрій Клімов заявив, що Росія визнає окуповані території Донецької та Луганської областей незалежними «республіками» у кордонах, які «зараз фактично встановлені».

У Білому домі офіційно прокоментували визнання Росією псевдореспублік «Л/ДНР» на території окупованого Донбасу. У США були готові до такого кроку з боку Кремля. Бойовиків і Росію очікують масштабні санкції та обмеження з боку США.

Північноатлантичний Альянс різко засуджує рішення Росії про визнання «Л/ДНР» на окупованих територіях Донбасу. Це рішення підриває суверенітет і територіальну цілісність України, знищує всі зусилля з врегулювання конфлікту і повністю нівелює Мінські угоди, як такі.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: