У НАТО прокоментували визнання Росією «Л/ДНР»

Читать на русском
Донецьк і Луганськ, де засіли проросійські бойовики, є невід'ємними частинами України, що у 2015 підтвердила Рада Безпеки Організації Об'єднаних Націй
Єнс Столтенбергnato.int

Північноатлантичний Альянс різко засуджує рішення Росії про визнання «Л/ДНР» на окупованих територіях Донбасу. Це рішення підриває суверенітет і територіальну цілісність України, знищує всі зусилля з врегулювання конфлікту і повністю нівелює Мінські угоди, як такі.

Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

Столтенберг нагадав, що Донецьк і Луганськ, де засіли проросійські бойовики, є невід'ємними частинами України, що у 2015 підтвердив Рада Безпеки Організації Об'єднаних Націй. Росія своїми діями продовжує розпалювати війну на Донбасі та намагається знайти привід, щоб організувати великомасштабну збройну інтервенцію на українську територію.

«Абхазький сценарій»: політолог пояснив, що станеться в разі визнання РФ фейкових республікЯкщо Путін визнає самопроголошені республіки ОРДЛО, Росія автоматично відмовиться від виконання Мінських угод – заявив політолог Валентин Гладких. На його погляд, такий розвиток подій відкриє двері для реалізації абхазького сценарію в Україні.

«НАТО підтримує суверенітет і територіальну цілісність України в межах її міжнародно визнаних кордонів. Союзники найрішучішим чином закликають Росію обрати шлях дипломатії та негайно припинити масштабне нарощування військової потужності на Україні та навколо неї, а також вивести свої війська з України відповідно до її міжнародних зобов'язань і зобов'язань» - заявив він.

Нагадаємо, що за підсумками засідання Ради Безпеки Росії в понеділок, 21 лютого, президент РФ Володимир Путін прийняв рішення про визнання самопроголошених «ДНР» і «ЛНР» на Донбасі.

У Білому домі офіційно прокоментували визнання Росією псевдореспублік «Л/ДНР» на території окупованого Донбасу. У США були готові до такого кроку з боку Кремля. Бойовиків і Росію очікують масштабні санкції та обмеження з боку США.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: