Україна вимагає скликати засідання Ради Безпеки ООН

Читать на русском
Україна вимагає скликати засідання Ради Безпеки ООН у зв’язку із протиправними діями Російської Федерації.
Укрінформ

Україна вимагає скликати засідання Ради Безпеки ООН у зв’язку із протиправними діями Російської Федерації.

Про це написав очільник Міністерства закордонних справ України Дмитро Кулеба.

«Україна вимагає скликати засідання Ради Безпеки ООН у зв’язку із протиправними діями Російської Федерації. Відповідне звернення вже передано в Радбез», – йдеться в повідомленні.

США підтримали заклик України скликати засідання.

«Підтримуємо заклик України до термінового скликання Ради Безпеки ООН. Рада Безпеки має вимагати, щоб Росія поважала суверенітет та територіальну цілісність України, держави-члена ООН. Дії Кремля сьогодні – це повна відмова від Мінських угод та порушення резолюції 2202 Ради Безпеки ООН. Заява Росії — не більше, ніж театр, очевидно, покликаний створити привід для подальшого вторгнення в Україну», – пишуть у заяві.

«Абхазький сценарій»: політолог пояснив, що станеться в разі визнання РФ фейкових республікЯкщо Путін визнає самопроголошені республіки ОРДЛО, Росія автоматично відмовиться від виконання Мінських угод – заявив політолог Валентин Гладких. На його погляд, такий розвиток подій відкриє двері для реалізації абхазького сценарію в Україні.

Високий представник ЄС з питань зовнішньої та безпекової політики Жозеп Боррель опублікував такий же заклик.

«Укази президента Путіна про введення так званої миротворчої місії в так звані Донецько-Луганські народні республіки є черговою відвертою агресією проти України, порушенням її територіальної цілісності та суверенітету», – додає він.

Нагадаємо, що за підсумками засідання Ради Безпеки Росії в понеділок, 21 лютого, президент РФ Володимир Путін прийняв рішення про визнання самопроголошених «ДНР» і «ЛНР» на Донбасі.

Президент Росії Володимир Путін після визнання «ЛНР» та «ДНР» доручив ввести на окуповані території України російські війська нібито для «підтримки миру».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: