У Росії заявили, що визнають «Л/ДНР» у «фактично встановлених» кордонах

Читать на русском
Росія визнає окуповані території Донецької та Луганської областей незалежними республіками у кордонах, які зараз фактично встановлені.
https://er.ru/

Росія визнає окуповані території Донецької та Луганської областей незалежними «республіками» у кордонах, які «зараз фактично встановлені».

Про це заявив заступник голови комітету Ради Федерації РФ із міжнародних справ Андрій Клімов.

«Йдеться, зрозуміло, про ті території, які перебувають у встановлених сьогодні кордонах. Решта перебуває за рамками юридичних дій», – заявив він.

«Абхазький сценарій»: політолог пояснив, що станеться в разі визнання РФ фейкових республікЯкщо Путін визнає самопроголошені республіки ОРДЛО, Росія автоматично відмовиться від виконання Мінських угод – заявив політолог Валентин Гладких. На його погляд, такий розвиток подій відкриє двері для реалізації абхазького сценарію в Україні.

Клімов додав, що підписаний Путіним указ вирушить на ратифікацію в обидві палати Федеральних зборів і розглянуть його вже завтра, 22 лютого.

Нагадаємо, що за підсумками засідання Ради Безпеки Росії в понеділок, 21 лютого, президент РФ Володимир Путін прийняв рішення про визнання самопроголошених «ДНР» і «ЛНР» на Донбасі.

У Білому домі офіційно прокоментували визнання Росією псевдореспублік «Л/ДНР» на території окупованого Донбасу. У США були готові до такого кроку з боку Кремля. Бойовиків і Росію очікують масштабні санкції та обмеження з боку США.

Північноатлантичний Альянс різко засуджує рішення Росії про визнання «Л/ДНР» на окупованих територіях Донбасу. Це рішення підриває суверенітет і територіальну цілісність України, знищує всі зусилля з врегулювання конфлікту і повністю нівелює Мінські угоди, як такі.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: