«З повагою та розумінням». Білорусь прокоментувала визнання Росією «ЛДНР»

Читать на русском
У МЗС Білорусі відреагували на рішення президента РФ Володимира Путіна визнати незалежність самопроголошених ДНР та ЛНР.
facebook.com/belarusmfa

У МЗС Білорусі відреагували на рішення президента РФ Володимира Путіна визнати незалежність самопроголошених ДНР та ЛНР на Донбасі.

Заява опублікована на сторінці МЗС у Facebook у вівторок, 22 лютого.

Експерт оцінив санкційну реакцію Заходу на визнання Росією «Л/ДНР»Політолог пояснив, чиї санкції можуть бути найвагомішими після визнання Росією так званих Л/ДНР.

Як заявили у відомстві, «Білорусь неодноразово заявляла про небезпеку безрозсудної поведінки керівництва та політиків низки західних країн, які останніми роками все частіше воліють неприкритий тиск і загрози як інструменти вирішення своїх та міжнародних проблем».

«У такій ситуації ми з повагою та розумінням сприймаємо рішення російської сторони про визнання незалежності Донецької та Луганської народних республік. Цей крок Росії має не лише політичний, а й серйозний людський, гуманітарний вимір, враховуючи кількість російських громадян, які проживають на цих територіях і зазнають поневірянь протягом майже восьми років. Білорусам, як нікому іншому знайомі жахи війни, а прагнення жити у мирі та злагоді між народами – у нашому генетичному коді», - йдеться у повідомленні.

У МЗС запевнили, що «Білорусь завжди активно та послідовно виступала за мирне врегулювання конфлікту на південному сході України. Ми і зараз вважаємо дипломатичні методи пріоритетними та готові всіляко сприяти цьому процесу».

«Вітаємо заяви російської сторони про відкритість до дипломатії у цьому контексті. Шлях переговорів у нашому розумінні є єдиним вірним для того, щоб не допустити кровопролиття між братніми слов'янськими народами. Закликаємо усі сторони утриматися від військової ескалації та будь-яких інших дій, що закривають дорогу до миру», - сказано у заяві.

При цьому Білорусь вирішила нагадати про «особливу відповідальність США та Євросоюзу в нагнітанні обстановки в нашому регіоні. Необхідно перестати провокувати насильство, накачувати Україну та країни Балтії військами та зброєю, запроваджувати незаконні санкції».

Нагадаємо, 21 лютого президент Росії Володимир Путін підписав укази про визнання самопроголошених ДНР та ЛНР.

Президент США Джо Байден підписав указ про санкції проти РФ.

В Україні заявили, що такий крок Кремля – це односторонній вихід із мінських угод та визнання власної агресії.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: