Україна розглядає можливість розриву дипвідносин з РФ: що це означає

Читать на русском
Україна може розірвати дипломатичні відносини з Росією. Що це означає, читайте на «Слово і діло».
Слово і діло

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Київ допускає можливість розриву дипломатичних відносин із Росією. Відповідний запит надійшов від МЗС, і президент розгляне його вже сьогодні. Політолог Петро Олещук у коментарі «Слово і діло» пояснив, що означає розрив дипломатичних відносин та які можуть бути наслідки.

За словами політолога, рівень міждержавних відносин між Україною та Росією і так дуже знижений.

«Розрив дипломатичних взаємин – це своєрідна декларація того, що міждержавні відносини перебувають в найнижчій точні з усіх можливих», – зазначив Олещук.

Насамперед експерт пояснив, що припинення таких відносин означає закриття дипломатичних представництв на території України та Росії.

«Тобто посольства, консульства припиняють свою роботу. Однак їхні функції можуть виконувати посольства іншої держави – на прохання відповідних країн», – зауважив він.

Наприклад, за словами Олещука, Україна може звернутися до посольства умовної Швейцарії і воно буде виконувати відповідні функції для громадян України, які перебуватимуть на території Російської Федерації.

«Тут потрібно подивитися на подібний приклад Грузії, де це було реалізовано на практиці. Вони розірвали дипломатичні відносини, там не було відповідних представництв і саме таким чином це все було організовано», – розповів експерт.

Загалом, на думку політолога, наразі говорити про якісь конкретні наслідки не можна, адже їх може і не бути.

Раніше Зеленський також назвав умову запровадження воєнного стану в Україні.

Нагадаємо, 21 лютого Володимир Путін визнав «незалежність» самопроголошених так званих «ЛНР» та «ДНР».

Після визнання «ЛНР» та «ДНР» президент Росії доручив ввести на окуповані території України російські війська – нібито для «підтримання миру».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: